Vse, kar želite vedeti o NOGAVICAH BREZ ELASTIKE

diabetične nogavice, nogavice brez elastike, nogavice brez gume, nogavice brez patenta -

Vse, kar želite vedeti o NOGAVICAH BREZ ELASTIKE

Nogavice brez elastike, imenovane tudi diabetične nogavice ali nogavice brez patenta, so namenjene pospeševanju cirkulacije in preprečevanju nabiranja krvi v gležnjih in nogah. Še pomembneje pa je, da so narejene brez elastičnega traku na vrhu, da lahko noge ostanejo zdrave.

Medtem ko večina običajnih nogavic vsebuje elastiko, ki naj bi nogavico zadržala na svojem mestu, pa je ta dejansko lahko precej nevarna za diabetike, ki jim grozijo težave s stopali, kot je nevropatija. Elastika se lahko zategne okoli vaših gležnjev in povzroči "učinek gumijastega traku", ki lahko ogrozi vaš krvni obtok. Sčasoma lahko to prispeva k nastanku krvnih strdkov (venska tromboza), krčnih žil in drugih bolezni.

Nogavice brez elastike ne stiskajo in pomagajo pri kroženju krvi  tako, da se izognejo pritisku na nogo, kar omogoča boljši pretok krvi. Omogočanje pravilne cirkulacije pomaga preprečiti, da bi se pojavile težave z diabetičnimi stopali in tudi spodbuja zdravljenje, če se težave pojavijo.

Kako nogavice brez elastike ostanejo pokonci, ne da bi jih na mestu držal elastični trak?

Za razliko od nogavic z elastiko, ki lahko predstavljajo tveganje za prekinitev cirkulacije, so nogavice brez elastike narejene tako, da se blago enakomerno porazdeli okoli vaše noge in drži nogavico na mestu, hkrati pa zagotavlja tesno prileganje, ki preprečuje, da bi se ohlapna tkanina drgnila po koži.

Nogavice so dodatek, o katerem večina ljudi ne razmišlja prav veliko, so pa pomembne za zdrave noge in stopala. Torej, naslednjič, ko si nadenete par nogavic, si vzemite trenutek in premislite, kako se vam prilegajo. So vam pretesne? Se vam nabirajo okoli gležnjev?  

Ni vam treba biti diabetik, da bi izkoristili zdravstvene prednosti takih nogavic. Pravzaprav lahko vsakdo nosi nogavice brez elastike, da ohrani svoje noge zdrave!

Veliko različnih modelov brez elastike laho najdete tukaj: https://stumfki.com/collections/nogavice-brez-elastike


Pustite komentar

Upoštevajte, da morajo biti pripombe odobrene pred objavo